Ingrediente :
- 1 kg. oase de porc cu carne
- 4 morcovi mari
- 1 radacina pastarnac mare
- 1 radacina patrunjel mare
- 1/2 telina
- 1 ceapa
- piper boabe
- sare, piper, delikat
- 1 legatura patrunjel
- frunze de telina, leustean
Oasele se lasa la fiert la foc mic 1 ora, avand grija sa se indeparteze spuma formata, ori de cate ori este nevoie.
Dupa trecerea acestui timp, se adauga legumele curatate: morcovii, patrunjelul si pastarnacul le-am taiat in 2 pe lung, ceapa se curata de coaja, se pun boabele de piper, telina, frunzele de patrunjel, telina, leustean - legate intr-un buchetel si o jumatate de lingura de sare.
Se lasa supa la fiert inca 2 ore la foc mic, pana ce carnea este fiarta si se desprinde de oase.
Se strecoara supa, se condimenteaza cu sare, piper, delikat dupa gust, se adauga tascute / taitei / galuste de gris si patrunjel proaspat tocat !
Supa este foarte concentrata, asa ca, se mai poate inmulti cu apa .
Carnea se curata de pe oase si se poate folosi pentru pilaf sau se poate servi cu diverse sosuri.
Pofta buna !
tare buna e supica asta! Vin la masa ;)
RăspundețiȘtergereDa, e tare buna, mai ales acum ca sunt racita :(
ȘtergereO farfurie de supa fierbinte face minuni !
Te astept si pe tine cu o portie de supa gustoasa !