miercuri, 21 decembrie 2011

Bastonase cu ciocolata


Ingrediente :
  • 150 g unt
  • 120 g zahar
  • 225 g faina
  • 1 galbenus
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura mare cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
Untul moale se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga gelbenusul, ciocolata topita si se amesteca bine.
Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacaoua si se framanta pana se leaga bine aluatul.
Aluatul pentru fursecuri se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider o ora.

Se rup bucati din aluat, se formeaza rulouri de grosimea unui deget si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Fursecurile se coc repede (aprox. 10 minute) la foc mediu, in cuptorul preincalzit.

Bastonasele cu ciocolata sunt fragede inca de la inceput, insa daca se pastreaza cateva zile intr-o caserola cu capac, vor deveni si mai gustoase.
Am ornat fursecurile cu ciocolata topita.

Sursa aici.

3 comentarii:

  1. La multi ani! Si un an bun!

    Ma bucur tare mult ca ti-au placut bastonasele. :*

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani si tie si familiei tale!
    Mi-a placut tare mult aceasta reteta, asa cum imi plac multe alte retete de pe blogul tau. Felicitari pentru blog !

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani si tie si familiei tale !
    Mi-a placut tare mult aceasta reteta, la fel ca multe alte retete de pe blogul tau :)

    RăspundețiȘtergere