Ingrediente aluat :
- 500 g faina
- 100 g unt
- 2 oua
- sare
- 2 linguri otet
- 6 - 8 linguri apa ( aprox. 1/2 cana )
- 1 lingurita praf de copt
Aluatul se acopera cu un prosop de bucatarie pana ce se pregateste umplutura.
Pentru umplutura :
- mac
- nuca
- zahar
- coaja de lamaie
- lapte
Am adaugat coaja rasa de lamaie si cateva linguri de lapte fierbinte, am amestecat bine pana ce am obtinut o pasta care se poate intinde.
Se imparte aluatul in 3 parti, pe masa de lucru presarata cu faina; din fiecare bucata de aluat, se intinde cate o foaie subtire, se intinde stratul de umplutura si se ruleaza strans rulada.
Eu am facut 2 rulade cu umplutura de nuca si 1 rulada cu umplutura de mac.
Cele 3 rulade obtinute se aseaza in tava unsa cu untura sau unt, se pensuleaza cu unt topit si se coc la foc potrivit pana se rumenesc.
Dupa ce s-au scos din cuptor, ruladele se pensuleaza cu apa si se acopera cu un prosop de bucatarie pana se racesc. Apoi se portioneaza in felii mai late.
Pofta buna !
Eu cred ca am gresit putin la copt, fiindca ruladele mele au iesit destul de uscate. Eu le-am copt la foc mediu timp de 30 - 40 minute, poate era mai bine la foc iute si timp mai putin.
Ruladele sunt destul de subtiri, deci se coc destul de repede.
Dupa ce am feliat ruladele, le-am invelit in folie alimentara si astfel s-au mai inmuiat putin.
Oricum, sunt foarte bune, aluat subtire si multa - multa umplutura :)
Ce faine sunt, ca un fel de baigli, nu?
RăspundețiȘtergereDa, exact asa de spune in zona noastra "beigli".
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru vizita pe blog!