vineri, 4 iunie 2010

Guguluf aromat


Astazi am inaugurat noua forma pentru guguluf. Pentru inceput am ales reteta aceasta minunata de pe blogul lui Teo.
O prajitura super aromata: vanilie + rom + lamaie.

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 cana faina
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • stafide
Pregatirea compozitiei pentru guguluf a durat 10 minute.
Albusurile se mixeaza pana devin o spuma tare. Se adauga zaharul si pliculetele de zahar vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, galbenusurile amestecate cu uleiul si coaja de lamaie, si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Se amesteca usor compozitia cu o lingura de lemn.
Se toarna jumatate de compozitie in forma de guguluf, se presara stafidele si apoi se acopera cu cateva linguri de compozitie.
In aluatul ce a ramas se incorporeaza 2 linguri de cacao si esenta de rom.
Se toarna peste compozitia cu vanilie si se amesteca usor cu un betisor pentru frigarui.

Inainte de a intra la copt :


Se coace la foc mic ( treapta 2 din 8 ) 40 - 50 de minute, pana trece testul scobitorii.

Dupa 50 de minute:


Am ornat guguluful cu zahar pudra.




2 comentarii: