sâmbătă, 10 aprilie 2010

Saratele - reteta Mamei




Va impartasesc astazi reteta celor mai bune saratele din lume, sunt foarte gustoase si raman fragede si dupa mai multe zile. Se pastreaza foarte bine daca sunt acoperite cu folie alimentara. Aceasta reteta minunata provine de la Mama mea, careia ii multumesc inca o data!


Ingrediente:
  • 1 kg faina
  • 1 praf de copt
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 25 g drojdie
  • 250 ml ulei
  • seminte de chimen, susan
  • 1 ou pentru uns
  • telemea
Faina se amesteca cu praful de copt. Se face o gropita in faina unde se aseaza: 2 galbenusuri de ou, sarea, drojdia dizolvata in putina apa calduta, uleiul, albusurile batute spuma si incepem sa framantam aluatul. Mai adaugam apa calduta si framantam in continuare pana obtinen un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
Aluatul nu se lasa la crescut, ci se intinde intr-o forma dreptunghiulara de grosimea unui deget. Eu am impartit aluatul in 3 parti pentru a putea lucra mai usor.

Aluatul astfel intins se unge cu un ou batut ca pentru omleta, se presara seminte de susan, mac, chimen, dupa preferinta si se rade telemea deasupra. Se taie fasii si se coc saratelele la foc mediu pana se rumenesc frumos.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu