vineri, 12 noiembrie 2010

Fursecuri cu ciocolata




Ingrediente :

  • 250 g unt
  • 1 cana zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 g ciocolata neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • faina ( aprox. 500 g )
Untul moale se mixeaza cu zaharul, se adauga esenta de vanilie, oul si se mixeaza bine.
Se adauga praful de copt, sarea si faina, putin cate putin amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana ce compozitia devine suficient de consistenta.

Se adauga si ciocolata maruntita si se amesteca bine. Daca e nevoie se mai adauga cateva linguri de faina. Trebuie sa obtinem un aluat care se poate modela usor, ca si plastelina.

Aluatul obtinut se pastreaza la frigider 30 de minute, apoi se modeleaza bilute de marimea unei nuci, se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt lasand distanta destul de mare intre ele.
Fursecurile se coc la foc mediu pana incep sa se rumeneasca.

  • Aluatul care nu se foloseste se pastreaza la frigider pentru a putea modela usor bilutele.
  • Fursecurile se pastreaza intr-o cutie pentru fursecuri pentru a ramane crocante.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu