sâmbătă, 2 iulie 2011

Ciorba de perisoare


Ingrediente pentru supa ( 4 litri ) :
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi mari
  • radacina de pastarnac
  • radacina de patrunjel
  • o jumatate de radacina de telina
  • o capatana usturoi
  • sare, piper, delikat
  • 1 cartof
  • o legatura marar verde
  • o legatura patrunjel verde
  • putin ulei
  • o lingurita marar uscat
  • frunze de leustean
  • frunze de telina
  • o frunza de dafin
  • 2 galbenusuri de ou
  • 300 g smantana
Ingrediente pentru perisoare :
  • 500 g carne tocata de porc
  • 2 oua
  • 1 ceapa mica
  • 100 g gris
  • 1 lingurita boia
  • sare, piper
Pentru supa de legume : ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Se adauga legumele date pe razatoarea mare : morcovi, cartof, telina, patrunjel, pastarnac si se calesc impreuna cateva minute. Se adauga apa ( aprox. 4 litri ), se pun frunzele de patrunjel si marar verde tocate marunt, frunzele de telina si leustean, se condimenteaza cu sare, piper, delikat si se lasa la fiert pana ce legumele devin moi.

Intre timp se prepara perisoarele : ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, apoi se amesteca cu celelalte ingrediente : carnea tocata, grisul, sare, piper, boia de ardei dulce si ouale.
Se amesteca bine si se lasa sa se intareasca putin compozitia.


Se formeaza perisoarele cu mainile umezite, de marimea unei visine si se adauga in supa impreuna cu : mararul uscat, foaia de dafin si usturoiul zdrobit marunt.

Se lasa la fiert pana ce se fierb perisoarele ( 20 - 25 de minute ), apoi se opreste focul si se adauga galbenusurile amestecate bine cu smantana.
Se pune un polonic de supa peste smantana + galbenusuri, se amesteca bine si se mai adauga treptat supa pana ce amestecul si supa din oala ajung la aceeasi temperatura, apoi se toarna amestecul de smantana si galbenusuri peste supa.


Se serveste cu patrunjel proaspat tocat marunt!

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu