joi, 3 mai 2012

Tort de piersici



Ingrediente blat :
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
Din ingredientele enumerate mai sus, se prepara un blat pentru tort.

Ingrediente crema de iaurt :
  • 400 g iaurt de piersici
  • 1 borcan mare compot de piersici
  • 150 g zahar
  • 400 ml frisca 
  • 20 g granule de gelatina
  • 1 plic intaritor de frisca
Iaurtul se mixeaza cu zaharul, apoi se amesteca cu gelatina hidratata in 150 ml apa rece timp de 10 minute si apoi topita pe baie de aburi.

Frisca se mixeaza 2 minute, apoi se adauga intaritorul de frisca si bate spuma tare.
Frisca batuta se amesteca cu amestecul de iaurt + zahar+ gelatina, crema astfel obtinuta se lasa la rece cateva minute.

Blatul cu cacao se taie in 3 si fiecare parte se insiropeaza cu sucul compotului amestecat cu 2-3 linguri de zahar.

Se monteza tortul in forma in care s-a copt blatul, tapetata cu folie alimentara, astfel : o foaie de blat insiropat, jumatate din crema de iaurt, jumatate din piersicile din compot decojite si taiate cubulete, blat insiropat, crema de iaurt, bucati de piersici si blatul 3 insiropat.

Tortul se tine la rece cateva ore / peste noapte, apoi se rastoarna pe platoul de servire, se indeparteza folia alimentara si se orneaza tortul.

2 comentarii:

  1. Imi plac foarte mult torturile tale!... IAr acesta cu crema de iaurt cu piersici ma gandesc sa fac de cand am facut prajitura si tort cu crema de iaurt cu visine!... Tare bun trebuie sa fie!...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ceau Felis ! Sa stii ca tortul cu crema de piersici este tare bun si racoritor pe caldurile acestea. Noua ne-a placut tare mult:) Multumesc pentru vizita !

    RăspundețiȘtergere