joi, 14 ianuarie 2010

Bilute de biscuiti cu ciocolata



Ingrediente:
  • 1 kg biscuiti
  • 250 g zahar
  • 250 g unt
  • 1 cana lapte
  • 1 esenta de rom
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri dulceata
Mod de preparare
Biscuitii se dau prin masina de tocat carne. Intr-o cratita se pun: untul, cacaoua, zaharul, laptele si ciocolata. Se pun la foc pana se topesc si crema incepe sa fiarba. Atunci se toarna peste biscuiti, se pune si esenta de rom si dulceata, se amesteca bine si se incepe modelarea gombotilor. Se foloseste dulceata acrisoara, eu am avut de macese si desertul a iesit foarte bun. Crema nu este lipicioasa si bilutele se intaresc daca stau putin la rece. Bilutele se pot rostogoli prin nuca de cocos. In pasta de biscuiti se poate adauga visinata si in mijloc se pot pune visine din compot.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu