Ingrediente pentru 1 chec :
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 2 cani faina
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura cacao
- 50 g stafide
- 1 plic zahar vanilat
Se adauga si stafidele si 3/4 din compozitie se toarna in forma de chec unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
In compozitia ramasa se adauga 1 lingura de cacao, se amesteca bine si se toarna peste alautul din tava.
Se amesteca putin cele 2 culori cu o scobitoare / betisor pentru frigarui.
Se coace checul in cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic, timp de 40 - 50 de minute, pana ce trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a racit se poate orna cu glazura de ciocolata.
100 g ciocolata amaruie se topeste in cuptorul cu microunde si se imbraca checul in glazura.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu