vineri, 12 noiembrie 2010

Negresa cu nuci





Ingrediente ( pentru tava 30 / 40 cm ) :

  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 150 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 400 g faina
  • 5 linguri gem de prune
  • 5 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 100 nuci
Pentru glazura :

  • 200 g ciocolata
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura zahar pudra
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.
Se adauga uleiul, treptat ca si la maioneza, laptele si gemul de prune, se amesteca bine.

Urmeaza ingredientele uscate : faina, cacaoua si praful de copt cernute impreuna.
Se amesteca bine si se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt, se presara nucile maruntite si se coace prajitura la foc mic timp de 40 - 50 minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce prajitura s-a racit, se orneaza cu glazura : toate ingredientele pt. glazura se topesc pe baie de aburi, se lasa la racit pana ce se ingroasa putin glazura.


Un comentariu: