Albusurile se bat spuma tare cu apa, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, faina + cacaoua + praful de copt cernute si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se coace blatul in tava unsa si tapetata cu hartie de copt pana ce trece testul scobitorii.
Ingrediente pentru crema :
500 ml lapte
120 g unt
120 g zahar
5 linguri gris
150 g nuca de cocos
esenta de vanilie
Se pune laptele la fiert, cand incepe sa fiarba se adauga grisul si untul si se lasa la fiert pana se ingroasa. Se adauga zaharul, nuca de cocos, esenta de vanilie si se mai lasa pe foc 1 minut. Crema calda se va intinde peste blatul racit.
Pentru glazura de ciocolata :
200 g ciocolata
100 g unt
1 lingura mare miere
Se topesc toate ingredientele pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde. Glazura se intinde peste prajitura dupa ce s-a racit crema
Prajitura se feliaza cu un cutit tinut in apa fierbinte.
Foarte buna prajitura!
RăspundețiȘtergereLa multi ani! Un An Nou fericit cu multa sanatate si belsug in toate!
Multumesc frumos!
RăspundețiȘtergereLa multi ani si toate cele bune in 2011 !
Ce bine arata prajitura asta@!! Nu am facut-o niciodata dar nu e timpul pierdut:)
RăspundețiȘtergerePupici
Multumesc Bianca! Noua ne-a placut tare mult aceasta prajitura, sper ca va avea succes si la voi.
RăspundețiȘtergere