Ingrediente :
- 6 oua
- 300 g zahar
- 500 ml lapte
- 500 ml frisca
- 2 linguri faina
- 2 lingurite cafea ness
- 4 pliculete zahar vanilat ( sau esenta de vanilie )
- in primul vas : cafeaua ness dizolvata intr-o lingura de apa calda
- in al 2-lea vas : cacaoua amestecata cu apa
- in al 3-lea vas : zaharul vanilat si esenta de vanilie
Dupa ce cremele s-au racit, se incorporeaza pe rand amestecul de spuma de albusuri + frisca. Cele 3 feluri de inghetate se repartizeaza in pahare /caserole pentru inghetata, punand un strat din fiecare fel.
Dupa cateva ore de stat la congelator, se poate servi o inghetata cremoasa, delicioasa si fara ace de gheata.
Inghetata se poate monta si intr-o forma de tort tapetata cu folie alimentara, obtinandu-se un tort de inghetata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu