marți, 12 iulie 2011

Inghetata in straturi - Parfait







Ingrediente :
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca
  • 2 linguri faina
  • 2 lingurite cafea ness
  • 4 pliculete zahar vanilat ( sau esenta de vanilie )
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina si cateva linguri de lapte, pana se distrug toate cocoloasele. Restul de lapte se pune la fiert si cand incepe sa fiarba, se toarna compozitia de galbenusuri si se amesteca cu telul pana obtinem o compozitie groasa ca si o budinca. Se imparte crema in 3 parti egale, in 3 vase. Se lasa sa se racoareasca putin, apoi se adauga pe rand :
  1. in primul vas : cafeaua ness dizolvata intr-o lingura de apa calda
  2. in al 2-lea vas : cacaoua amestecata cu apa
  3. in al 3-lea vas : zaharul vanilat si esenta de vanilie
Frisca se bate spuma tare, separat se bat si albusurile. Cele 2 se amesteca usor si se impart in 3 parti, cate o parte pentru fiecare fel de inghetata.

Dupa ce cremele s-au racit, se incorporeaza pe rand amestecul de spuma de albusuri + frisca.
Cele 3 feluri de inghetate se repartizeaza in pahare /caserole pentru inghetata, punand un strat din fiecare fel.

Dupa cateva ore de stat la congelator, se poate servi o inghetata cremoasa, delicioasa si fara ace de gheata.

Inghetata se poate monta si intr-o forma de tort tapetata cu folie alimentara, obtinandu-se un tort de inghetata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu