marți, 28 iunie 2011

Tort cu crema capuccino








Ingrediente pentru un tort de aprox. 1,2 kg ( forma de chec ) :
  • 200 g piscoturi de sampanie
  • 200 ml lapte sau apa
  • 1 plic capuccino
Pentru crema am folosit :
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • 200 ml lapte
  • 300 ml frisca
  • 3 plicuri capuccino
  • 1 plic gelatina
1 plic de capuccino se amesteca cu 200 ml lapte / apa calda si se lasa la racit.
Jumatate din cantitatea de piscoturi ( 10 bucati ) se trec prin cafea si se aseaza intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara.

Pentru crema : praful de vanile se amesteca cu laptele, frisca si cele 3 plicuri de capuccino si se mixeaza pana ce se intareste. Crema de capuccino se amesteca cu gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la microunde ( 10 secunde ) si se toarna peste piscoturile insiropate.

Am pus cateva piscoturi si la mijlocul cremei, dar nu este obligatoriu.

Se acopera cu restul de piscoturi insiropate, se acopera cu folie alimentara si se apasa usor cu mana.
Tortul se lasa la rece cel putin 2 ore, dupa care se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si pudra de cacao.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu