sâmbătă, 11 decembrie 2010

Crema diplomat la pahar


Ingrediente (pentru 4 portii) :

  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 3 oua
  • 1 lingura faina
  • 250 ml frisca
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 10 g gelatina
  • fructe : portocale, banane, kiwi, dupa preferinta.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina si laptele, se pun la fiert pe baie de apa pana se ingroasa ca si o budinca. Se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata cu 100 ml apa si dizolvata (se pun 100 ml apa peste gelatina, se lasa sa se umfle vreo 10 minute, apoi se pune in cuptorul cu microunde pentru 10 secunde).

Frisca se bate spuma tare cu zaharul vanilat si se amesteca cu crema fiarta si racita.
Se adauga si albusurile batute spuma tare si se amesteca usor pana la omogenizare.

Crema de diplomat se imparte in cupe sau pahare si se orneaza cu multe fructe, in functie de preferinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu