Reteta aceasta minunata am remarcat-o prima data pe blogul lui Teo, apoi am vazut-o si pe blogul Corinei.
Am ales sa gatesc varianta mea inspirandu-ma de aici.
Avem nevoie de urmatoarele:
- 10 - 12 clatite ( in functie de marimea tavii / vasului pe care le folosim )
- 250 g salam cu sunca
- 250 g ciuperci proaspete
- 100 g porumb
- 2 buc cepe
- 1 legatura marar
- 1/2 legatura patrunjel
- sare, piper
- 3-4 linguri sos de rosii sau ketchup
- cateva linguri de ulei pentru prajit
- 2 linguri faina
- 2 oua
- 250 g smantana
- lapte
- 1/2 legatura patrunjel
- sare
Prima data am pregatit umplutura: ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, se adauga ciupercile taiate felii si salamul taiat cubulete, se calesc in continuare pana scad ciupercile. Se opreste focul si se adauga: patrunjelul si mararul tocate marunt, porumbul, sare, piper si sosul de rosii. Se amesteca bine si se lasa la racit.
Intre timp se pregateste sosul: faina, ouale, laptele se amesteca pana obtinen un sos de consistenta aluatului pentru clatite, adaugam smantana, patrunjelul tocat, sare si amestecam bine.
Fiecare clatita se umple cu cate o lingura din compozitia pentru umplutura, se ruleaza si se aseaza intr-o tava unsa cu untura si presarata cu pesmet. Clatitele se aseaza una langa alta cat mai strans posibil .
Peste clatitele umplute se toarna sosul si se presara cascavalul ras.
Se lasa la cuptor, la foc mare, pana se rumeneste frumos cascavalul.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu