sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Chec marmorat cu stafide



Ingrediente pentru 2 bucati :
  • 8 oua
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri lapte
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 lingura cacao
  • esenta de vanilie
  • 50 g stafide
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si sarea.
Galbenusurile se amesteca cu laptele si uleiul si se toarna peste spuma de albusuri. Se adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt si se amesteca pana ce dispar toate cocoloasele.

Aluatul se imparte in 2, in jumatate se pune cacao si in cealalta jumatate esenta de vanilie.

Formele pentru chec se ung cu unt si se tapeteaza cu faina, sau se pune hartie de copt, se toarna un strat din compozitia galbena, se pun cateva linguri din compozitia cu cacao, se presara stafide si se amesteca usor cu o scobitoare sau bat pentru frigarui, se pune din nou compozitie galbena si apoi cu cacao.

Checul se coace la foc mic, treapta 3 din 8 la aragaz, pana ce trece testul cu scobitoarea.

Un comentariu:

  1. Imi place checul in toate combinatiile posibile! Arata foarte bine! O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere