marți, 1 iunie 2010

Cozonac cu rahat


Pentru 2 cozonaci avem nevoie de :

  • 300 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 cub drojdie
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 600 g faina
  • 3 linguri cacao

  • 500 g rahat
Pentru uns: 1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte

Mod de preparare

Se pune drojdia in jumatate de cana de lapte caldut impreuna cu o lingura de zahar, pana ce se umfla.


Apoi se adauga si ouale, zaharul, uleiul si restul de lapte si se amesteca bine. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin, si se framanta un aluat mai moale.
Inainte sa adaugam toata cantitatea de faina, se imparte aluatul in 2 parti si in jumatate punem cacao si framantam mai departe.

Se lasa aluatul la dospit 30 de minute.

Dupa ce a crescut frumos, aluatul alb se imparte in 2 parti egale, se intinde fiecare parte sub forma dreptunghiulara, se presara 1/4 din cantitatea de rahat, taiat cubulete mici, si se ruleaza.
La fel se procedeaza si cu aluatul cu cacao.

Se impleteste un aluat alb cu unul cu cacao si se aseaza in forma de cozonac unsa cu putina untura.


Dupa ce asezam aluaturile pentru cozonaci in cele 2 forme, acoperim formele cu un prosop curat si lasam la crescut inca 30 de minute. Dupa ce au crescut cozonacii, se ung cu galbenusul amestecat cu 2 linguri de lapte.
Apoi se coc cozonacii la foc mic aproximativ o ora, pana ce trece testul scobitorii.

Si cateva felii din minunatul cozonac :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu