sâmbătă, 3 decembrie 2011

Cornulete cu nuca


Ingrediente pentru o portie :
  • 200 g unt
  • 150 g nuci macinate
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 400 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • zahar pudra
Se amesteca faina, nucile macinate si praful de copt. Urmeaza oul, zaharul si untul topit in cuptorul cu microunde.

Se framanta bine pana ce se leaga aluatul, se pune in folie alimentara si se pastreaza la rece timp de 30 de minute.

Se rup bucati mici de aluat si se formeaza baghete de grosimea unui deget, se aseaza in tava unsa cu putina grasime si se coc repede in cuptorul preincalzit, coptul dureaza mai putin de 10 minute. Cand cornuletele incep sa se rumeneasca, sunt gata, fierbinti se dau prin zahar pudra.

Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 2 tavi mari de cornulete, aproximativ 70 - 80 de bucati.
Cornuletele cu nuca se pastreaza in cutie alimentara.

Alaturi de alte bunatati : cornulete cu rahat si baton de ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu