sâmbătă, 3 decembrie 2011

Cornuri cu rahat


Ingrediente pentru 12 cornuri mari ( ca si cele cumparate de la brutarie ) :
  • 650 g faina
  • 350 ml lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • 50 g drojdie
  • 500 g rahat
  • 1 ou + 1 lingura de lapte pentru uns
Laptele se incalzeste putin, se adauga zaharul si drojdia sfaramata si se lasa sa creasca putin.
Intr-un vas se pune faina, se adauga ouale si drojdia dizolvata in apa. 
Se framanta bine aluatul pana incepe sa se desprinda de pe peretii vasului, apoi se pun cele 3 linguri de ulei si se framanta in continuare pana ce aluatul se desprinde de pe maini.

Se lasa aluatul la dospit 30 de minute, apoi se imparte in 3 parti, fiecare bucata se intinde sub forma rotunda si se taie in 4 bucati ( exact ca si pizza, eu am folosit cutitul pentru taiat pizza ). Se aseaza bucati de rahat si se ruleaza cornul. 

Se aseaza in tava unsa cu putina untura, se acopera cu un prosop curat si se mai lasa la crescut 10 - 15 minute, apoi se ung cornurile cu oul + laptele si se coc la foc mediu pana se rumenesc frumos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu