marți, 5 aprilie 2011

Savarine cu pesmet




Ingrediente pentru 12 bucati :

  • 6 oua
  • 7 linguri zahar
  • 9 linguri pesmet
  • 1 lingura faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 250 ml frisca
Ingrediente pentru sirop :

  • 250 ml apa
  • 250 g zahar
  • esenta de rom
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi pesmetul, faina si praful de copt amestecate si cernute. Se amesteca usor cu o lingura de lemn si se coc formele pentru savarine.
Am folost tava pentru briose, am uns fiecare forma cu unt si am tapetat cu faina.
Din cantitatile de mai sus, mi-au iesit 12 bucati de savarine.

Pentru sirop: se pun apa + zaharul la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se adauga esenta de rom dupa gust. Se lasa siropul la racit.

Dupa ce s-au racit formele pentru savarine, se pune fiecare bucata in siropul racit si se lasa cateva minute sa se imbibe bine, se poate lasa mai mult sau mai putin, in functie de preferinta.

Se taie cate un capacel la fiecare savarina, se umple cu frisca batuta spuma tare, se pune capacul si se orneaza cu frisca si dulceata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu