vineri, 29 octombrie 2010

Tort cu mousse de piersici ( pentru Anita )







Ingrediente :

  • un blat de tort din : 6 oua, 5 linguri apa, 12 linguri zahar, 12 linguri faina si 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 borcan compot de piersici
  • 1 cutie iaurt simplu ( 450 g)
  • 150 g zahar
  • 300 ml frisca
  • 2 pliculete gelatina
Piersicile din compot se scurg, se curata de coaja si se paseaza cu mixerul vertical, pana se obtine un pireu de piersici.
Se adauga iaurtul simplu si zaharul si se mixeaza putin.


Gelatina se hidrateaza cu 100 ml suc din compot si se lasa asa timp de 10 minute, apoi se topeste pe baie de aburi si se adauga la compozitia obtinuta din piersici, iaurt si zahar.
Se amesteca bine si se da la rece.

Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu compozitia rece de mai sus.

Blatul se taie in 2 parti, o parte se pune intr-o forma rotunda cu peretii detasabili, captusita cu folie alimentara, se insiropeaza cu sucul din compot, se toarna toata crema si se pune celalalt blat. Se insiropeaza bine si acesta.
Tortul astfel obtinut se patreaza la rece timp de 3-4 ore sau si mai bine, peste noapte.


Se rastoarna tortul pe un blat si se orneaza dupa preferinta.

Am ornat tortul cu piscoturi pentru sampanie si multe fructe, si astfel am obtinut un cosulet cu fructe pe care l-am daruit cu mult drag surorii mele Anita care a implinit frumoasa varsta de 20 de ani.

LA MULTI ANI ANITA !


Si torturile din partea Mamei, cu crema de nuci ... bineinteles :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu