marți, 5 octombrie 2010

Tort diplomat 2



Ingrediente pentru blat:
  • 6 oua
  • 4 linguri apa
  • 11 linguri zahar
  • 11 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
Ingrediente pentru crema :
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml apa
  • 300 ml frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
Sirop : 1/2 cana de zahar se caramelizeaza si se stinge cu 1/2 cana de apa, se opreste focul si se lasa la racit siropul.

Fructe : piersici, portocale, banane, kiwi, struguri, pere ... dupa preferinta.

Din ingredientele pentru blat se pregateste un blat de pandispan exact ca si aici.

Pentru crema : cele 3 galbenusuri se amesteca cu 3 linguri zahar, 150 ml lapte si 1 lingura faina si se fierbe pe baie de aburi pana ce crema incepe sa se ingroase.

Gelatina se hidrateaza cu 50 ml apa rece ( 10 minute ) apoi se topeste in cuptorul cu microunde, 10 secunde ( nu se lasa mai mult ). Gelatina astfel obtinuta se amesteca cu crema fierbinte si se lasa la racit.

Dupa racire, crema obtinuta se amesteca cu frisca batuta spuma tare cu 2 plicuri de zahar vanilat si cele 3 albusuri batute spuma tare.

Blatul se taie in 3 parti, se insiropeaza bine fiecare blat, se umple foile cu crema diplomat, se aseaza fructele taiate cubulete mici si se orneaza cu frisca si fructe.

2 comentarii: