vineri, 7 mai 2010

Musaca de cartofi


Ingrediente:
  • 1,5 - 2 kg cartofi
  • 1 kg carne tocata
  • 1 ceapa mare
  • ulei pentru prajit
  • 1 cescuta bulion
  • cascaval
  • sare, piper
  • condimente pentru cartofi
Cartofii fierti in coaja se curata si se taie rondele.
Ceapa tocata marunt se prajeste in putin ulei, se adauga carnea tocata, sare , piper, bulionul si putina apa si se lasa la foc mic pana ce carnea este fiarta bine.
Intr-o tava sau vas yena, unsa cu untura si tapetata cu pesmet se pune jumatate din cartofii taiati rondele, se presara condimente pentru cartofi, apoi carnea preparata cu celelalte ingrediente si restul de cartofi. Se presara din nou condimente pentru cartofi si se acopera totul cu un strat generos de cascaval ras.
Se da la cuptor pana se rumeneste frumos cascavalul.
Dupa ce se raceste, musaca de cartofi se poate taia felii.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu