- 4 oua
- 200 g unt
- 250 g zahar
- un praf de sare
- 150 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- 425 g faina
- 3 plicuri zahar vanilat
- 200 g ciocolata Finetti sau Nutella
- 100 gnuci
Apoi se adauga laptele, se amesteca bine si la final se incorporeaza faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se adauga albusurile batute spuma.
O tava mai mica se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna in ea jumatate din compozitia de aluat, se pune crema de ciocolata si se acopera cu restul de aluat.
Se presara nucile zdrobite si se coace prajitura la foc mediu, pana ce trece testul cu scobitoarea.
Tehnica prin care se repartizeaza crema de ciocolata : ciocolata Finetti se pune intr-o punga, se taie unul din colturi si cu ajutorul pos-ului obtinut, se traseaza dungi pe aluat.
Dupa ce prajitura este racita, se poate presara cu zahar pudra si felia.
Pofta buna !
Delicioasa prajiturica, o combinatie super buna!
RăspundețiȘtergere