joi, 17 noiembrie 2011

Prajitura Fanta



Ingrediente blat :
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 90 ml ulei
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul, la final se incorporeaza faina amestecata - cernuta cu praful de copt.
Compozitia se toarna intr-o tava mare ( 30 / 40 cm ) unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace blatul la foc mediu (treapta 3 din 8) pana ce trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema 1 avem nevoie de :
  • 500 g branza de vaci ( branza trebuie sa fie mai uscata )
  • 100 g zahar pudra
  • 400 ml frisca lichida
Frisca se bate spuma tare. Branza de vaci se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se incorporeaza in frisca batuta spuma. 
Se pot adauga si 2 pliculete de zahar vanilat.
Crema se intinde peste blatul racit si prajitura se tine la rece pana ce pregatim crema 2.

Ingrediente crema 2 :
  • 750 ml suc Fanta
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 3-4 linguri de zahar
Praful pentru budinca se  amesteca cu zaharul si cateva linguri de suc. Restul de Fanta se pune la fiert si se fierbe budinca de vanilie. Se lasa putin sa se racoreasca, apoi, cat este inca fluida, se toarna peste crema 1.

Se da prajitura la rece cateva ore, sau peste noapte, apoi se feliaza cu un cutit ascutit, tinut cateva minute in apa calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu