joi, 12 ianuarie 2012

Tort dobos 2


Ingrediente blat :
  • 8 oua
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei
Se prepara un blat pentru tort, se coace pana ce trece testul cu scobitoarea, dupa racire se taie in cat mai multe felii foarte subtiri.

Ingrediente crema:
  • 6 oua
  • 18 linguri zahar
  • 375 g unt
  • 200 g ciocolata
  • 3 linguri cacao
Ouale se mixeaza cu zaharul si se pun la foc mic pana se ingroasa, se va amesteca in continuu cu telul, se ia crema de pe foc si se adauga cacaoua si ciocolata topita, se amesteca bine si se lasa la racit.

Se spumeaza untul si se adauga crema de ciocolata, lingura cu lingura, pana se obtine o crema omogena.

Se umple foile de pandispan cu aceasta crema.

Ingrediente glazura :
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 80 ml frisca lichida
Ciocolata se rupe bucati si se amesteca cu frisca, apoi se topeste pe baie de aburi.
Glazura de ciocolata se toarna peste tort si se lasa cateva ore la rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu