miercuri, 14 iulie 2010

Salata de dovlecei cu maioneza



Ingrediente:

  • 2 bucati de dovlecei mai mari
  • 1 ceapa mica
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura maioneza
  • 200 ml ulei
  • patrunjel verde
  • sare, delikat
Dovleceii se curata, se scobeste miezul cu o lingura si se taie bucati mai mici.
Bucatile de dovlecei se pun la fiert in apa cu putina sare pana cand sunt moi, sa intre furculite cu usurinta in ei, aproximativ 20 de minute. Apoi se scurg si se lasa la racit pana pregatim maioneza.

Se prepara maioneza din galbenusul de ou, mustarul si uleiul.

Maioneza se amesteca cu dovleceii zdrobiti cu furculita sau blenderul ( dupa zdrobire se mai lasa putin la scurs) , se adauga patrunjel tocat marunt, ceapa data pe razatoarea mica si se potriveste gustul cu sare si delikat.

Dupa preferinta, se poate folosi marar in loc de patrunjel si usturoi in loc de ceapa.
Se potriveste foarte bine in oricare dintre aceste combinatii.


Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu