joi, 14 ianuarie 2010

Saratele

Ingrediente:

  • 1 kilogram faina
  • 1 cana untura
  • 1 pachet drojdie
  • 1/2 lingura sare
  • 200 grame iaurt
  • 200 mililitri lapte
  • 2 bucati ou

Mod de preparare

Faina se amesteca cu untura care trebuie sa fie la temperatura camerei, apoi se adauga drojdia dizolvata in putin lapte caldut, sarea, oul, iaurtul si laptele treptat. Se framanta aluatul pana ce se dezlipeste de pe maini, aproximativ 10 minute. Aluatul se pune la dospit intr-un loc caldut pentru 1 ora. Se intinde aluatul intr-o foaie de grosimea unui deget, se unge cu un ou batut ca pentru omleta si se presara: susan, mac, cascaval razuit sau seminte de chimen. Se taie fasii dupa preferinta si se coc la foc mare 10-15 minute. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu