marți, 13 decembrie 2011

Ciorba de burta



Ingrediente :
  • 1 kg burta de vita feliata / prefiarta
  • 4 frunze de dafin
  • 4-5 l apa
  • 6 cuburi Maggi cu gust de vita
  • sare , piper, vegeta
  • o capatana de usturoi
  • o ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 radacina de telina
  • 500 g smantana
  • 5-6 galbenusuri de ou
  • 2 linguri faina
Burta de vita se taie fasii potrivit de mari si se pune la fiert in apa cu foile de dafin. Se lasa 30 - 40 de minute, apoi se strecoara si apa se arunca.
Pregatim supa : se pun la fiert 4-5 l de apa, se pun cubuletele de Maggi, se condimenteaza cu sare, piper, vegeta si se pune o capatana de usturoi pisat marunt. Se lasa la fiert pana ce pregatim legumele.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, se adauga morcovii, radacina de patrunjel, telina - date pe razatoarea mica si se calesc impreuna pana ce legumele s-au inmuiat. 
Legumele calite se adauga in ciorba / supa si se pune si burta de vita fiarta.
Se mai lasa sa dea un clocot, apoi se stinge focul.

Se  amesteca smantana, galbenusurile, faina si cativa catei de usturoi tocati marunt, apoi cu polonicul se adaga supa pana ce compozitia ajunge la temperatura ciorbei / supei, apoi se amesteca totul cu ciorba, se procedeaza astfel pentru a nu se branzi smantana de la ciorba fierbinte si pentru a nu se forma cocoloase de faina.

La final se mai potriveste gustul cu sare, piper ( daca este nevoie ) si se acreste ciorba cu otet sau bors.
Eu am lasat ciorba neacrita, la servire fiecare a pus otet dupa preferinta.
Deasemenea, se poate adauga in ciorba si ardei iute tocat marunt.

Ciorba de burta se serveste cu ardei iuti proaspeti sau murati.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu