Ingrediente blat :
- 6 oua
- 200 g zahar
- 40 ml apa
- 40 ml ulei
- 3 linguri cu varf cacao
- 200 g faina
- 1 plic praf de copt
Peste spuma de albusuri se adauga : apa, pasta de galbenusuri, se amesteca usor cu o lingura de lemn, apoi se adauga faina cernuta cu praful de copt si cacaoa.
Se amesteca cu lingura de lemn si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se coace blatul la foc mediu aprox. 30 de minute, pana trece testul scobitorii.
Ingrediente sirop de zahar ars :
- 500 ml apa
- 250 g zahar
- 2 plicuri capuccino de ciocolata
- esenta de rom
Ingrediente crema :
- 3 galbenusuri
- 150 g zahar pudra
- 250 g unt
- 4 linguri cacao
- esenta de rom
Blatul racit se taie in 3 parti, se insiropeaza bine fiecare parte, se umple tortul cu crema de ciocolata si se orneaza cu glazura de ciocolata.
Ingrediente glazura de ciocolata :
- 150 g ciocolata de menaj
- 75 g unt
- 2 linguri ulei
- 2 linguri apa
- 1 lingura zahar pudra
Foarte bine arata... simplu si de efect...
RăspundețiȘtergereVai ce pofta mi-ai facut....
RăspundețiȘtergeredraga Maria, am facut reteta de amandine ( in forma de tort ) si a iesit EXCELENT!! Multumesc mult,o cautam de catva timp bun ... Am sa mai arunc cate o privire peste celelalte retete , instinctul imi zice numai de ..bine!!! pe curand, Petronela
RăspundețiȘtergeresuper bun...l-am facut si eu si sigur il voi mai face de acum inainte....lumea credea ca e cumparat :)
RăspundețiȘtergerefoarte bun tortul.....l-am facut si eu..........weekend placut!
RăspundețiȘtergere