sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Pizza mini



Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • oregano
  • piper
  • 50 ml ulei
  • ketchup dulce, picant
  • salam, carnat cabanos, parizer
  • ciuperci
  • 1 ceapa
  • 100 g cascaval
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
Mod de preparare
Din faina, drojdie, sare,1 ou, ulei si lapte ( se poate folosi si apa) se framanta un aluat care se lasa la dospit. Cand a crescut aluatul, se imparte in 2 bucati si se intind sub forma dreptunghiulara. Apoi se unge aluatul cu ketchup si se presara oregano, piper, se pune ceapa taiata marunt, ciupercile taiate marunt, salam / carnat/parizer taiate cubulete mici ( eu am pus din toate cate putin ) si cascaval ras. Se ruleaza aluatul si apoi se taie felii de 1 cm grosime. Bucatile de pizza se ung cu ou batut si se coc in tava unsa cu unt si se foloseste hartie de copt ( altfel se lipesc in tava ). Cand s-au rumenit frumos feliile de pizza am mai presarat putin cascaval ras pe fiecare bucata si am lasat in cuptor tava inca cateva minute, pana s-a topit cascavalul. Aluatul trebuie sa fie mai tare decat la pizza obisnuita si nu trebuie incarcata foarte tare cu salam, ciuperci, porumb, etc. Mini pizza sunt potrivite pentru aperitive foarte gustoase si apetisante.


Un comentariu:

  1. Arata foarte bine si este o solutie foarte buna cand ai musafiri. Aperitivul e rezolvat!

    RăspundețiȘtergere