Zaharul si apa se pun la fiert pana se topeste zaharul, apoi se incorporeaza cacaou. Se lasa siropul la racit si cand este rece, se incorporeaza pe rand 10 galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare. Ingrediente blat :
10 albusuri
12 linguri zahar
1/2 din compozitia de baza
1 plic praf de copt
9 linguri faina
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se incorporeaza crema de ciocolata si la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace blatul in tava tapetata cu hartie de copt ( tava 22 / 32 cm ).
Ingrediente crema de ciocolata :
1/2 din crema de baza
250 g unt
Untul se spumeaza si se adauga pe rand, lingura cu lingura, crema de ciocolata.
Blatul racit se taie in 2 si se insiropeaza cu :
5-6 linguri de zahar caramelizat
stins cu 1 cana de apa
esenta de rom dupa gust
Peste o foaie de blat se pune mai mult de jumatate din crema de ciocolata, urmeaza blatul 2 si restul de crema.
Prajitura se orneaza cu :
300 - 400 ml frisca batuta spuma
100 g ciocolata data pe razatoarea mica
Eu am avut doar 150 ml frisca, asa ca am ornat prajitura Ciocolatina cu un strat mai subtire de frisca.
Wow, cred ca e grozava prajitura asta...se topeste in gura!!
RăspundețiȘtergereWau cata de ciocolatoasa este ,trebuie incercata aceasta reteta.
RăspundețiȘtergereAveti dreptate, prajitura este foarte buna, cu multa ciocolata si nu este gretoasa . Merita incercata !
RăspundețiȘtergere