joi, 10 noiembrie 2011

Prajitura Rumba





Ingrediente blat ( pt. tava 30 / 40 cm ) :
  • 8 albusuri
  • 1 cana zahar
  • 3/4 cana faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 cani amestec de : stafide, nuci si bucati de rahat
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga praful de copt si faina cernuta. Se amesteca usor cu paleta, apoi se incorporeaza stafidele, nucile maruntite ( eu le-am prajit putin inainte ) si rahatul taiat cubulete. 
Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace in cuptorul preincalzit,  treapta 3 din 8 ( la aragaz ) timp de 30 de minute, pana ce trece testul cu scobitoarea.

Intre timp, se prepara crema din :
  • 8 galbenusuri
  • 3/4 cana zahar pudra
  • 1 lingura faina
  • 100 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 250 g unt
 Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, faina si laptele, se pune crema la fiert pe baie de aburi si se fierbe pana se ingroasa ca si o budinca.
Se raceste crema si se incorporeaza in untul frecat spuma. 
La final se adauga si esenta de vanilie.

Pentru asamblare mai avem nevoie de 2 foi mari de napolitana : se pune o foaie de napolitana, se unge cu un strat subtire de crema, se pune blatul racit, crema si a 2-a foaie de napolitana. 

Prajitura se tine la rece timp de cateva ore sau peste noapte si apoi, se feliaza cu un cutit bine ascutit.


2 comentarii:

  1. prajitura mea a iesit dar am pus prea multe stafide nuci si rahat dar am pus cate doua din fiecare nu asa trebuia?

    RăspundețiȘtergere
  2. In compozitia pentru aluat se pun 2 cani amestec de nuci + stafide + bucati de rahat , nu 2 cani din fiecare. Sper ca a iesit o prajitura buna si cu asa multe stafide, nuci, rahat.
    Va doresc Craciun fericit !

    RăspundețiȘtergere