Ingrediente blat :
- 5 oua
- 10 linguri zahar
- 3 linguri apa
- 1/2 plic praf de copt
- 10 linguri faina
- 2 linguri cacao
Se coc 2 astfel de blaturi la foc mediu timp de 15 - 20 minute (se face testul cu scobitoarea).
Ingrediente crema :
- 2 borcane mari (800 ml) compot de piersici
- 2 plicuri granule de gelatina (20 g)
- 2 cutii mari de iaurt de piersici (450 g / cutie)
- 250 g zahar
- 1 l frisca
Amestecul astfel obtinut se tine la rece pana se bate frisca spuma tare (se pot folosi si cateva plicuri de intaritor de frisca, eu nu am pus si crema a iesit perfecta).
Peste frisca batuta spuma tare se toarna amestecul din piure de pirsici + zahar + iaurt + gelatina si se amesteca usor. Se adauga si piersicile ramase, care se decojesc si se taie bucati potrivit de mari.
In timp ce se amesteca, crema devine din ce in ce mai tare si se poate folosi imediat pentru asamblarea tortului.
Pentru sirop :
- sucul de la compotul de pierisici se indulceste cu zahar si se adauga lichior de pierisici dupa gust (eu nu am pus lichior, tortul fiind destinat atat copiilor cat si gravidelor).
Pentru asamblarea tortului, am taiat fasii late de carton, pe care le-am asezat in jurul primului blat, apoi am pus crema, astfel marginile au iesit drepte si tortul s-a asezat frumos.
Pentru buburuza (mamaruta = mimiti, in limbajul nostru :))
- piscoturi de sampanie
- sirop din sucul de piersici
- cateva linguri de crema
Dupa cateva ore, se rastoarna mini - tortul direct in palma, indepartand folia si se aseaza buburuza pe tort in locul dorit. Am infipt si un bat pentru frigarui in mijlocul mamarutei pentru a nu aluneca.
Pentru ornat :
- frisca lichida alba si colorata
- nuca de cocos colorata
- ciocolata
- multa rabdare si un ajutor de nadejde (care nu ne lasa la greu) : MAMA
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu