joi, 14 ianuarie 2010

Cornulete bicolore cu rahat











Ingrediente:
  • 300 g lapte
  • 200 ml ulei
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 cub drojdie
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 500 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 500 g rahat
  • Sirop:
  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa
Mod de preparare
Se pune drojdia in jumatate de cana de lapte caldut impreuna cu o lingura de zahar, pana ce se umfla.

Apoi se adauga si ouale, zaharul, uleiul si restul de lapte si se amesteca bine. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin, si se framanta un aluat mai moale ( ca si la cozonac).
Inainte sa adaugam toata cantitatea de faina, se imparte aluatul in 2 parti si in jumatate punem cacao si framantam mai departe. Daca se adauga cacaou dupa ce s-a framantat aluatul, nu se mai incorporeaza bine in aluat.

Se lasa aluatul la crescut 30 de minute. Apoi se imparte fiecare parte, cea alba si cea cu cacao, in 8 parti egale. Se pune o parte de aluat alb, peste el o bucata de aluat cu cacao si se intinde o forma rotunda care se taie in 8 parti egale (ca si o pizza). La marginea fiecarei bucati se pune cate o bucatica de rahat si se ruleaza spre interior. Se ruleaza cornuletele si se coc la foc mediu.

Pentru sirop : se pune intr-o cratita o cana de zahar cu o cana de apa si se pune la fiert. Se fierbe cateva minute, apoi se opreste focul.

Cornuletele coapte si fierbinti se rostogolesc in sirop cu ajutorul unei furculite si se aseaza pe platou pana se usca.

Cornuletele bicolore cu rahat ne plac foarte mult, se fac usor si repede si dintr-o portie rezulta o cantitate mare de cornuri (64 bucati ).


Un comentariu: