joi, 14 ianuarie 2010

Tort diplomat



Ingrediente:

  • 3 bucati oua
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana zahar
  • 500 mililitri frisca lichida
  • 2 pachete gelatina
  • 1 conserva ananas
  • 2 bucati portocale
  • 4 bucati kiwi

Mod de preparare

Pentru un tort usor si totodata de mare efect am copt 2 blaturi de tort dupa reteta traditionala : 6 oua, 6 linguri apa, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1/2 plic praf de copt ( nu am mai trecut ingredientele in lista ). Crema: se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele si se pune la fiert la baie de apa, amestecand continuu, pana se ingroasa crema, apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit bine crema, se adauga 2 pliculete de gelatina dizolvate in prealabil in 1/2 cana apa rece si se amesteca bine. Se bate frisca spuma tare si separat se bat albusurile. Spuma de albusuri se amesteca cu frisca batuta si zaharul vanilat. Apoi, in compozitia obtinuta se amesteca si crema de galbenusuri. In crema obtinuta se adauga fructele taiate bucatele: compot de ananas, portocale si kiwi. Toata compozitia se pune la rece pentru a se intari putin. Blaturile le-am taiat fiecare in 2 si le-am umplut cu crema obtinuta. Se orneaza tortul dupa preferinta. Succesul este garantat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu