marți, 10 ianuarie 2012

Prajitura cu crema caramel si nuci


Ingrediente blat ( blatul de la Prajitura Kinder Milk Schnitte ) :
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, adaugam laptele, uleiul, mierea, zaharul vanilat si amestecam bine.
Urmeaza : pesmetul, faina, cacaoa si praful de copt, amestecam si la final incorporam albusurile batute spuma tare. 

Se coace blatul in tava 30 / 40 cm, folosind hartie de copt.

Ingrediente crema caramel :
  • 15 linguri zahar
  • 300 ml lapte
  • 400 ml frisca
  • 4 oua
  • 2 lingura faina
  • 10 g gelatina
  • 200 g nuci macinate
Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu laptele fierbinte, se lasa pe foc pana se topeste tot caramelul.

Galbenusurile se amesteca cu faina si se toarna peste ele caramelul fierbinte, se pune la fiert pana se ingroasa crema. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece. 

Se lasa crema la racit, apoi se incorporeaza in 400 ml frisca batuta spuma tare, la final se adauga nuca macinata si se amesteca bine.

Crema se intinde peste blatul racit si se presara nuci tocate si ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu