joi, 16 decembrie 2010

Prajitura Kinder felie de lapte


Ingrediente :

  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 20 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri gris macinat
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
Crema :

  • 350 ml frisca
  • 3 linguri miere
Pentru blat : galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga laptele, uleiul, mierea si se amesteca bine, apoi se pun ingredientele uscate cernute : faina, cacaou, praful de copt si grisul macinat. La final se incorporeaza si spuma tare obtinuta din cele 4 albusuri de ou.
Se coc 2 foi in tava unsa si tapetata cu hartie de copt, se foloseste o tava mica de 24 x 34 cm.
Eu am copt un singur blat in tava mare de 30 x 40 cm, apoi blatul l-am taiat in 2.
Blaturile se coc foarte repede 7-10 minute, se va face testul scobitorii.

Pana ce blaturile se racesc, se prepara crema : frisca se mixeaza bine apoi se adauga 3 linguri mari de miere, se mai mixeaza putin si se pune la frigider pentru 10 minute.

Se umple blaturile cu crema de frisca si miere,dupa preferinte prajitura se poate pudra cu zahar praf.

Se pastreaza la rece timp de cateva ore, apoi se feliaza cu un cutit trecut sub un jet de apa calda.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu