sâmbătă, 9 octombrie 2010

Tochitura taraneasca



Ingrediente :
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei grasi
  • 2 linguri untura
  • 2 rosii mari sau 1 cana bulion
  • 500 g carne de porc
  • 500 g carnati afumati
  • 500 g ciuperci
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper
  • optional : ienibahar sau amestec de condimente pentru carne de porc.
Carnea taiata cubulete se prajeste in untura, se scoate carnea cu ajutorul unei palete si se pastreaza calda.

In aceeasi untura se calesc pe rand : cepele tocate marunt, apoi ardeii taiati cubulete, ciupercile feliate si carnatii taiati rondele subtiri. Se calesc toate cateva minute, apoi se adauga carnea prajita si rosiile taiate cubulete sau bulionul.

Se condimenteaza cu sare, piper si se lasa la fiert pana ce carnea devine frageda. Se mai adauga apa daca este necesar.

La final se adauga usturoiul pisat si celelalte condimente, dupa preferinta.

Tochitura taraneasca se serveste alaturi de mamaliga.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu