Ingrediente pentru 2 blaturi:
- 10 oua
- 200 g zahar
- 2 plicur zahar vanilat
- 5 linguri gris
- 5 linguri cu varf faina
- 5 linguri miere
- 5 linguri cacao
- 1 1/2 praf de copt
- 50 ml lapte
- 270 ml ulei
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine. Apoi se adauga pe rand: uleiul, mixam putin, laptele, mierea, pe urma: grisul, faina, cacaoa, praful de copt stins cu zeama de lamaie si amestecam bine. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca cu crema obtinuta din galbenusuri si celelalte ingrediente. Din aceasta compozitie se coc 2 foi intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt, timp de 15 minute la foc mare. Am folosit tava mare de 30 x 40 cm.
Pana ce se racesc blaturile, se prepara crema astfel:
- 700 ml frisca lichida
- 3 pachete intaritor de frisca
- 3 linguri lapte condensat
- 2 linguri miere
- 2 plicuri zahar vanilat
Se pregateste prima glazura din :
- 120 g ciocolata de menaj
- 70 g unt
- 1 lingura apa
- 2 linguri ulei
Se asambleaza prajitura astfel:
- 1 blat
- jumatate din crema
- glazura 1 ( dupa ce se intinde glazura peste crema, se pune prajitura in frigider pana se intareste glazura, intre timp pregatim glazura 2)
- restul din crema
- blatul 2
- glazura 2
Ingredientele pentru glazura 2:
- 220 g ciocolata de menaj
- 100 g unt
- 3 linguri ulei
- 3 linguri apa
- 1 lingura zahar pudra
Prajitura se tine in frigider si se taie felii cu ajutorul unui cutit umed, foarte ascutit.
Este una dintre cele mai bune prajituri pe care am servit-o vreodata.
Sursa retetei este blogul lui Teo : www.gospodini.blogspot.com cu multumirile de rigoare!
Asta DA prajitura!Preferata mea!Am cumparat,cand eram mica,kinder pingui de la magazin,am fost foarte dezamagita "fata de ce reclama are".TOTUSI CU ACEASTA RETETA A DEVENIT PREFERATA MEA!:)
RăspundețiȘtergere