vineri, 19 martie 2010

Prajitura Kinder Pingui


Ingrediente pentru 2 blaturi:

  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicur zahar vanilat
  • 5 linguri gris
  • 5 linguri cu varf faina
  • 5 linguri miere
  • 5 linguri cacao
  • 1 1/2 praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei
Mod de preparare

Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine. Apoi se adauga pe rand: uleiul, mixam putin, laptele, mierea, pe urma: grisul, faina, cacaoa, praful de copt stins cu zeama de lamaie si amestecam bine. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca cu crema obtinuta din galbenusuri si celelalte ingrediente. Din aceasta compozitie se coc 2 foi intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt, timp de 15 minute la foc mare. Am folosit tava mare de 30 x 40 cm.

Pana ce se racesc blaturile, se prepara crema astfel:
  • 700 ml frisca lichida
  • 3 pachete intaritor de frisca
  • 3 linguri lapte condensat
  • 2 linguri miere
  • 2 plicuri zahar vanilat
Se bate frisca spuma tare cu intaritorul de frisca, se adauga laptele condensat, mierea si zaharul vanilat. Se va obtine o crema tare care o tinem in frigider pana cand avem nevoie de ea.

Se pregateste prima glazura din :
  • 120 g ciocolata de menaj
  • 70 g unt
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri ulei
Toate ingredientele se pun intr-un bol si se topesc in baie de aburi, apoi se lasa la racit.

Se asambleaza prajitura astfel:
- 1 blat
- jumatate din crema
- glazura 1 ( dupa ce se intinde glazura peste crema, se pune prajitura in frigider pana se intareste glazura, intre timp pregatim glazura 2)
- restul din crema
- blatul 2
- glazura 2

Ingredientele pentru glazura 2:
  • 220 g ciocolata de menaj
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura zahar pudra
Toate acestea se topesc in baie de aburi si cand glazura a ajuns la temperatura camerei se intinde peste blatul 2.


Prajitura se tine in frigider si se taie felii cu ajutorul unui cutit umed, foarte ascutit.

Este una dintre cele mai bune prajituri pe care am servit-o vreodata.

Sursa retetei este blogul lui Teo : www.gospodini.blogspot.com cu multumirile de rigoare!



Un comentariu:

  1. Asta DA prajitura!Preferata mea!Am cumparat,cand eram mica,kinder pingui de la magazin,am fost foarte dezamagita "fata de ce reclama are".TOTUSI CU ACEASTA RETETA A DEVENIT PREFERATA MEA!:)

    RăspundețiȘtergere