marți, 20 decembrie 2011

Tort cu crema de visine


Ingrediente blat :
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina 
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga : galbenusurile, uleiul, cacaoua, praful de copt si faina cernuta.
Se amesteca usor cu o spatula si se toarna compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm, se coace blatul la foc mediu pana ce trece testul scobitorii.

Ingrediente crema :
  • 1 borcan mare de compot de visine
  • 450 g iaurt de visine
  • 150 g zahar
  • 400 ml frisca 
  • 1 plic gelatina
 Gelatina se hidrateaza in 100 ml apa rece timp de 10 minute, apoi se topeste pe baie de aburi.

Iaurtul se mixeaza cu zaharul, pana se dizolva zaharul, se adauga gelatina si se amesteca bine.
Se mixeaza frisca pana se obtine o spuma consistenta, peste care se adauga iaurtul si se amesteca usor.

Pentru insiropare se pregateste un sirop din : 3 linguri de zahar caramelizate si 1 cana de apa.

Blatul racit se taie in 3, se insiropeaza bine fiecare foaie de blat.

In forma de tort tapetata cu folie alimentara se aseaza un blat de tort, jumatate din crema de visine, visine din compot, blatul 2, crema, visine si la final blatul 3.

Tortul se lasa in frigider cateva ore, apoi se rastoarna pe un platou pentru torturi si se orneaza.
Eu am ornat cu pasta de zahar, dar la fel de bine, tortul se poate orna cu frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu