joi, 14 ianuarie 2010

Cozonac cu mac




Ingrediente:

  • 750 grame faina
  • 50 grame drojdie
  • 200 mililitri ulei
  • 1 bucata ou
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 250 grame mac
  • 1 bucata lamaie
  • 1 cana lapte

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in putin lapte cu zahar si se lasa 10 minute sa se umfle. Faina se amesteca cu drojdia, uleiul, zaharul, sarea, oul, laptele si se framanta un aluat elastic (aluatul se framanta pana cand se dezlipeste de mana). Aluatul se lasa la dospit 1 ora. Intre timp se prepara umplutura: macul se macina cu rasnita de cafea (eu adaug si cateva linguri de zahar in rasnita pentru a nu se lipi macul) si se amesteca cu zahar 6-10 linguri (dupa preferinta, in functie de cat va place de dulce), coaja rasa de la o lamaie si 2-3 linguri de lapte. Macul astfel preparat trebuie sa aibe consistenta unei creme pentru a se putea intinde pe aluat. Dupa ce si-a dublat volumul, aluatul se imparte in 3 parti. Fiecare parte se intinde in forma dreptunghiulara si se pune 1/3 din mac. Se ruleaza 3 cozonaci care se aseaza in tava unsa cu unt. Deasupra se ung cu ulei, folosind o pensula pentru uns. Cozonacul se unge cu unt topit sau ulei pt a nu se crapa in timpul coacerii. Cozonacii se coc la foc moderat aproximativ 30-40 de minute. Cand s-au copt se stropesc cu apa amestecata cu cateva linguri de zahar. Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu