marți, 19 octombrie 2010

Tort cu iaurt si piersici




Ingrediente :

  • 1 cutie iaurt de piersici (400 g)
  • 400 ml frisca
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina (10 g)
  • 500 g piersici
Iaurtul de fructe se amesteca cu zaharul.
Gelatina se hidrateaza in 50 ml apa rece, se lasa 10 minute apoi se topeste in cuptorul cu microunde ( se lasa 10 secunde).
Gelatina topita se amesteca cu iaurtul si zaharul, frisca batuta spuma tare si piersicile decojite si taiate cubulete mici (am pastrat 2 bucati pentru ornat).

Sirop :

  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana apa
Pentru sirop : zaharul se caramelizeaza si se stinge cu apa, se lasa la topit /racit.
Blatul se taie in 3, se insiropeaza bine fiecare blat si se umple cu crema de piersici.

Pentru ornat :

  • 200 ml frisca
  • piersici
  • 1 plic gelatina pentru ornat

Se orneaza cu 200 ml frisca batuta spuma tare si piersici taiate felii, peste care se pune un plic de gelatina pentru decor, pregatit conform instructiunilor de pe ambalaj.

Un comentariu: