vineri, 12 noiembrie 2010

Prajitura cu mere si caramel


Ingrediente blat :

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 200 g iaurt
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g faina
  • esenta de vanilie
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, esenta de vanilie si se amesteca bine.
Urmeaza faina + praful de copt cernute. Se amesteca bine si se pune de o parte.

Ingrediente pentru caramel :

  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca
Zaharul se caramelizeaza la foc mic, apoi se pune untul si frisca, se ia vasul de pe foc si se amesteca bine, pana ce se topeste zaharul caramelizat, se curata 5-6 mere, se taie felii subtiri.

  • 5-6 mere
  • scortisoara
O parte din caramel se amesteca cu merele taiate felii subtiri si se presara scortisoara.
Merele se aseaza intr-o tava unsa bine cu unt, peste ele se toarna compozitia pentru blat si se coace la foc mic pana ce trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a copt, prajitura se lasa la racit, apoi se rastoarna pe un platou, se toarna restul de caramel. Se feliaza prajitura cu un cutit bine ascutit.

Sursa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu