vineri, 7 mai 2010

Pogacele cu jumari


Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 20 g drojdie
  • 200 ml smantana
  • 2 galbenusuri
  • 120 g untura
  • 250 g jumari
  • 1/2 lingura sare
  • lapte
Din faina, drojdie, smantana, untura, sare si lapte cat este nevoie, se framanta aluatul.
Se intinde aluatul de grosimea unui deget si se unge cu pasta de jumari (jumarile date prin masina de tocat carne), se impatura aluatul si se lasa la crescut 15 minute. Aceasta operatiune se repeta de 3 ori, dupa fiecare data se lasa la crescut cate 15 minute.
La final se intinde aluatul de grosimea unui deget, se cresteaza cu un cutit ascutit, se unge cu albusurile de ou batute cu furculita si se presara telemea rasa.
Se decupeaza pogacelele si se pun intr-o tava neunsa, se mai lasa la crescut 30 de minute apoi se coc pogacelele la foc mediu.
Din cantitatile enumerate au rezultat 3 tavi mari de pogacele cu jumari, foarte-foarte bune.
Drept dovada, am reusit sa fac poza doar la cateva pogacele care au ramas pentru a 2-a zi, restul au disparut fara urma ...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu