sâmbătă, 9 octombrie 2010

Savarine




Ingrediente :
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita praf de copt
Pentru sirop :
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
Pentru ornat :
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • dulceata
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, faina cernuta, praful de copt si pesmetul. Se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Savarinele le-am copt in tava pentru briose, formele se ung bine cu unt si se pudreaza cu faina. Fiecare forma se umple cu cateva linguri de aluat, se coc aproximativ 15 minute la foc mediu, se face testul cu scobitoarea. Mi- au iesit 12 bucati mai mici de savarine.

Pentru sirop : zaharul se caramelizeaza si se stinge cu apa calduta. Se stinge focul si se lasa totul pana ce se topeste zaharul.

Dupa ce s-au racit savarinele, se scufunda in sirop, se aseaza pe un platou, se taie capacel la fiecare savarina si se umple cu frisca batuta cu zaharul pudra.

Se orneaza cu dulceata topita cateva secunde in cuptorul cu microunde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu