Ingrediente :
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri pesmet
- 1 lingura faina
- 1 lingurita praf de copt
- 200 g zahar
- 400 ml apa
- 200 ml frisca
- 2 linguri zahar pudra
- dulceata
Savarinele le-am copt in tava pentru briose, formele se ung bine cu unt si se pudreaza cu faina. Fiecare forma se umple cu cateva linguri de aluat, se coc aproximativ 15 minute la foc mediu, se face testul cu scobitoarea. Mi- au iesit 12 bucati mai mici de savarine.
Pentru sirop : zaharul se caramelizeaza si se stinge cu apa calduta. Se stinge focul si se lasa totul pana ce se topeste zaharul.
Dupa ce s-au racit savarinele, se scufunda in sirop, se aseaza pe un platou, se taie capacel la fiecare savarina si se umple cu frisca batuta cu zaharul pudra.
Se orneaza cu dulceata topita cateva secunde in cuptorul cu microunde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu