joi, 23 iunie 2011

Tort de capsuni cu ciocolata








Ingrediente :
  • un blat de tort
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 150 g gem de capsune
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 100 g smantana
  • 100 g iaurt de capsune
  • 200 g piure de capsuni
  • 1 plic gelatina
  • 2 linguri sos de ciocolata
  • 200 g capsuni taiate bucati
  • 100 ml frisca pentru ornat
  • glazura de ciocolata
Pentru crema : frisca se bate spuma tare cu cele 2 linguri de zahar pudra, se adauga gemul de capsuni si se mixeaza usor pana la omogenizare.

Iaurtul de capsuni se amesteca cu smantana, esenta de vanilie, piureul de capsuni si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la microunde (10 -15 secunde ).
Compozitia obtinuta se amesteca usor cu frisca si se adauga 200 g capsuni taiate bucati.


Blatul de tort se taie in 3 si se insiropeaza cu sirop de capsuni sau amestecul obtinut din 1 cana apa + 3 linguri zahar + esenta de vanilie.

Forma in care s-a copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara, se pune o parte din blat, se insiropeaza bine, se intinde o lingura de sos de ciocolata si se pune jumatate din crema de capsuni, apoi iar blat insiropat, crema de ciocolata si cealalta jumatate din crema de capsuni, si ultima felie din blat.

Se pastreaza la rece cateva ore sau peste noapte, se rastoarna tortul pe un platou si se orneaza cu glazura de ciocolata si frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu