joi, 16 decembrie 2010

Tort cu crema de ciocolata




Ingrediente blat :

  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 10 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, faina + cacaoua + praful de copt cernute, se amesteca usor si se toarna compozitia intr-o forma rotunda de 25 cm unsa cu unt si tapetata cu faina.
Blatul se coace la foc mediu, in cuptorul preincalzit, timp de 30 - 40 minute, se va face testul cu scobitoarea.

Crema ganache de ciocolata :

  • 300 ml frisca
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie 55 % cacao
Se toarna frisca intr-o cratita, se adauga ciocolata rupta bucati si se tine pe foc pana incepe sa fiarba (dar nu se lasa sa dea in clocot), amestecand tot timpul pentru a se topi ciocolata.
Crema astfel obtinuta se pune in frigider pentru 2-3 ore, sau de pe o zi pe alta.
Inainte de utilizare se mixeaza pana ce devine cremoasa (daca se doreste, se pot adauga cateva linguri de zahar pudra pentru a fi crema mai dulce).

Pentru insiropat blaturile : se caramelizeaza 3 linguri de zahar si se stinge caramelul cu 100 ml apa, se lasa la racit / topit.

Blatul se taie in 3, se insiropeaza fiecare parte si se umple foile cu crema de ciocolata.

Se orneaza cu glazura de ciocolata si frisca.

Glazura de ciocolata :

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca
Ciocolata se rupe bucati, se pune frisca si se topeste glazura in cuptorul cu microunde, 15 - 20 secunde, sau pe baie de aburi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu