Ingrediente blat :
- 6 oua
- 12 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 10 linguri faina
- 1/2 plic praf de copt
Blatul se coace la foc mediu, in cuptorul preincalzit, timp de 30 - 40 minute, se va face testul cu scobitoarea.
Crema ganache de ciocolata :
- 300 ml frisca
- 100 g ciocolata cu lapte
- 100 g ciocolata amaruie 55 % cacao
Crema astfel obtinuta se pune in frigider pentru 2-3 ore, sau de pe o zi pe alta.
Inainte de utilizare se mixeaza pana ce devine cremoasa (daca se doreste, se pot adauga cateva linguri de zahar pudra pentru a fi crema mai dulce).
Pentru insiropat blaturile : se caramelizeaza 3 linguri de zahar si se stinge caramelul cu 100 ml apa, se lasa la racit / topit.
Blatul se taie in 3, se insiropeaza fiecare parte si se umple foile cu crema de ciocolata.
Se orneaza cu glazura de ciocolata si frisca.
Glazura de ciocolata :
- 100 g ciocolata cu lapte
- 50 ml frisca
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu