vineri, 15 ianuarie 2010

Gnocci cu pesmet si dulceata



Ingrediente:

  • 5 cartofi mari
  • 2 oua
  • sare
  • 500 g faina
  • 200 ml ulei
  • 200 g pesmet
  • dulceata

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, in apa cu o lingurita de sare. Cand s-au fiert se lasa la racit, se curata si se dau pe razatoarea mica. Se pot pisa si cu furculita sau cu blenderul, dar asa iese cartoful foarte fin. Peste cartofii rasi adaugam 2 oua intregi, 1 lingurita de sare si treptat faina. Incepem sa framantam pana se incorporeaza toata faina, aproximativ 500 de grame. Spre final adaugam si 100 ml ulei, aluatul trebuie sa fie mai tare si sa nu se lipeasca. Din aluat rupem bucatele mici pe care le intindem si sucim cam de grosimea unui deget si taiem cu ajutorul unui cutit bucati mici din aluat, le punem pe o tava presarata cu faina . Cu etapa aceasta este mult de lucru dar trebuie sa aveti rabdare. Punem apa la fiert cu o lingura de sare, cand apa clocoteste adaugam bucatile de gnocchi si le fierbem pana se ridica la suprafata ( nu dureaza mai mult de cateva minute ). Scoatem gnocchi cu o spumiera si le clatim in apa rece. Punem intr-o tigaie 100 ml ulei si cand s-a incalzit, adaugam pesmetul si il prajim la foc mic, amestecand continuu, pana capata o culoare aurie. Amestecam pesmetul prajit cu gnocchi si adaugam dulceata. Am avut dulceata de gutui. Cred ca nu are rost sa va povestesc cat e de buna! Gnocchi este un tip de paste fainoase si se poate cumpara direct din magazin. Acest tip de "paste" se poate folosi ca orice tip de paste: cu sos de rosii, ca si la spaghete, sos de ciuperci, nuca macinata si prajita .... cam tot ce folosim la paste. E o reteta migaloasa si e mult de lucru cu preparatul gnocchi-ului, dar din cand in cand trebuie sa ne rasfatam cu asemenea bunatati. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu